Pengar till klassresan

Behöver ni pengar till klassresan?

Ni har pratat om det ett tag, det har getts förslag på vart ni kan åka. Men hur ska ni få ihop pengar till klassresan?
Bara lugn, det finns sätt att få ihop till klassresan. Ni kan till och med tjäna extra pengar.

Ni kan sälja olika produkter, exempelvis strumpor eller blommor. Det behöver inte vara svårare än så. Börja med att sälja till era familjer, vänner och släktingar. Sen kan ni gå ut och knacka dörr till era grannar. Var noga med att förklara vart pengarna ska gå och användas till. Gå genom tillsammans i klassen och bestäm er för var ni ska åka. Sen kan ni göra upp en plan med tillsammans med era lärare. På så sätt kan ni själva ta tag i att tjäna pengar till klassresan.


Lite tips:

När ni har frågat era föräldrar så kan du samtidigt fråga de om de kan tänka sig hjälpa till på deras jobb. Fråga de snällt och be de ta med sig en beställningslista där information ska stå vad för saker du säljer.
Låt kunder hitta er. Istället för att knacka dörr hela tiden kan ni också välja att sätta upp ett stånd där ni säljer era saker. Det kan vara i närheten av en affär eller busstation. Där det finns mycket folk hela tiden. Gör en tydlig skylt och var beredd på att svara på vart pengarna ska användas till. Då finns det goda chanser att folk hjälper till.
Var alltid artig och presentera er skola om folk frågar. Skolans namn kan också stå på skylten. Ta dig tid och lära dig om er produkt. Då blir det lättare att sälja den.

Läs mer på Skolkassans egna råd och tips

Dela upp er i små grupper och ta olika områden var. Då får ni större spridd på försäljningen och större chans att sälja mer. Läs på om er resa så ni är beredd på att svara på varför ni ska dit om en kund frågar.

Till sist, lycka till och börja sälj redan idag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.